עושים הסטוריה בנתניה. "מדברים ביחד" – הייד-פארק ראשון בעולם לאנשים מיוחדיםב סופו של הקיץ האחרון קיימנו את ההייד פארק הראשון בעולם לאנשים מיוחדים (דיירי כפר עידוד) בשילוב בני עקיבא סניף עין התכלת בנתניה.
הייד פארק הוא שם נרדף לנאומים ציבוריים אליהם מגיע הציבור לשאת נאומים קצרים בנושאים חברתיים וכאלו העומדים על סדר היום הציבורי. הפרוייקט הייחודי נולד מתוך התפיסה לפיה לכל אדם זכות לחירות הדעה והביטוי ובמימוש העצמי שלו וכחלק מפעילות להסרת חסמים ודעות קדומות. הארוע, התקיים בחסות עיריית נתניה ומנהלת מרכז העיר.
גיל ניצן, יועץ תקשורת ויוזם האירוע: "הרעיון נולד כחלק מפעילות רבת שנים להסרת דעות קדומות ושילוב מיטבי לאנשים מיוחדים בקהילה. המפגשים עם דיירי כפר עידוד ריתקו אותי כל פעם מחדש. מתוך ההבנה שלציבור הרחב פשוט אין מספיק הזדמנויות למפגשים עם אנשים מיוחדים, שם נולדות הדעות הקדומות, הוחלט לקיים את האירוע במתכונתו. לפני כשנה קיימנו פיילוט סגור בכפר עידוד מתוך כוונה לראות כיצד הדיירים עומדים באתגרים המרובים, החל מניסוח, ביטוי ועמידה על במה. הפיילוט זכה להצלחה רבה והנה אנחנו יוצרים הסטוריה במרחב הציבורי של העיר נתניה. במסגרת הפרוייקט המרגש מתקיימים מספר מפגשי רטוריקה בהתנדבות בכפר עידוד ל 25 הנואמים הלוקחים חלק בפרוייקט מקרב דיירי הכפר וחניכי התנועה. כולי תקווה שהאירוע המוצלח יהווה מודל לחיקוי למסגרות נוספות ולרשויות מקומיות שיאפשרו שילוב טוב יותר במארג החברתי בעירם".
שוש זיסמן, מנהלת כפר עידוד: "דיירי כפר עידוד מקבלים מדי יום הזדמנויות להגשים את עצמם בכל תחומי החיים. אנו מאמינים ופועלים מתוך תפיסה לפיה לכל אדם הזכות וההזדמנות לממש את זכויות היסוד שלו כאדם בחברה, ובכלל זאת חופש הביטוי וחירות הדעה. המפגשים שנערכו בכפר עידוד בין חניכי בני עקיבא לדיירים היו מרגשים במיוחד. מרגש לראות נוער איכותי שנרתם לפרוייקט חברתי שכזה ומגיע על חשבון זמנו החופשי לקחת חלק בפעילות המשותפת. אני מודה ומברכת את עיריית נתניה ואת עלוית פרויינד, ראש מנהלת מרכז העיר נתניה, שנרתמו לפרוייקט ולקחו עליו חסות המאפשרת קיום האירוע במרכז העשייה העירונית ומאפשרת לציבור הרחב להנות ממפגש בלתי אמצעי עם אנשים מיוחדים ולהסרת חסמים ודעות קדומות".
הודיה הנמן, קומונרית בני עקיבא סניף עין התכלת: "מהשנייה הראשונה החלטנו שאנו נרתמים לפרוייקט של כפר עידוד. אצלנו בבני עקיבא, חרטנו על דגלנו את הנושא החברתי והשילוב. הכרות עם אנשים עם צרכים מיוחדים אינו חדש לנו ואצלנו בשבט עין התכלת בנתניה, משולבים חניכים, עם מוגבליות פיזיות ומוחיות בפעילויות התנועה כחניכים מן המניין. המפגשים עם הדיירים המיוחדים של כפר עידוד רגשו מאד את חניכי התנועה, בגילאי 17-19, החיבור היה מדהים ומיוחד לשני הצדדים אנו מתכוננים לאירוע ומתרגשים להיות חלק מעשיית הסטוריה חברתית".